Tijdens de Nationale Demonstratie in Houten doken Gerard en Bas Verkerk de Reedijk op bij de BEYERS stand met een aantal vragen over de samenstelling van de snoepmix. Ze hadden een aantal ideeën in gedachten over mogelijke compositorische verbeteringen. Gezien hun expertise als gerenommeerde duivenliefhebbers, gingen we aan de slag en werd een nieuwe mix van lekkernijen ontworpen. De eisen tijdens de ontwikkeling waren: maximale absorptie, hoge variatie en een hoog vetgehalte. Het nieuwe mengsel werd eerst getest op de duiventil van degenen die het proces waren begonnen. Zowel Gerard als Bas Verkerk en Gerard en Elly Reedijk Jongekrijg waren unaniem: De nieuwe mix van lekkernijen voldeed op alle fronten aan de gestelde eisen! Het duurde niet lang voor succes te komen op de vluchten. Gerard - Bas won onder andere 1e - 4e Nationale S2 Châteauroux 13.512 duiven, 2e, 3e, 4e - 10e NPO Châteaudun tegen 8.855 duiven, 4e - 5e NPO Bourges tegen 7.586 duiven en ze sloten het seizoen af met een fantastisch resultaat op NPO Ruffec (750 km): 8-9-11-12-13- 14-15-16-17-18-20-21-26-27-28-29, etc. (54/59) vs. 3.839 duiven.
Samenstelling:
CompositionAlpists 21%, hemp 13%, geschilde haver 11%, cardi 7%, koolzaad 7%, rode gierst 7%, parbo rijst 7%, extra witte dari 6%, katjang idjoe 5%, witte parel 5%, shuttles 4%, cargo rice 4%, sesamzaad 3%
Analyse:
Analyse Carbonhydraten 39,15%, ruw vet 17,29%, ruw eiwit 16,49%, bruto cellulose 10,67%, ruwe as 3,52%, lysine 0,57%, fosfor 0,46%, methionine 0,26%, calcium 0,16%