Zaadmix, Gras & Vogel Mix:
Ik heb deze unieke blend gemaakt omdat veel blends zaden bevatten die overbodig zijn, maar ook een nadelig effect hebben op de gezondheid van distelvinken. Veel mengsels bevatten zaden, ook voor de prijsverhouding, wat niet goed is voor distelvinken. Op deze manier krijg je een goedkopere mix, maar totaal niet in verhouding tot de gezondheid van je vogel. Neem bijvoorbeeld goedkoop koolzaad, dat bij distelvinken juist leverproblemen veroorzaakt! Of het zwarte zaad, een oliezaad dat vogels graag eten, maar door het hoge vetgehalte totaal ongeschikt is, wat problemen oplevert voor distelvinken.
De mix bestaat uit zaden die zaden van hoge kwaliteit bevatten (versheid). Het is helaas heel anders, maar het is iets wat ik heel belangrijk vind !! Zaden bedekt met stof zijn deels te wijten aan het feit dat de zaden oud en te droog zijn en dus van slechte kwaliteit. Zaden die stof produceren, zijn eigenlijk zaden die het ontbindingsproces zijn begonnen.
Mengsels die veel stof bevatten, veroorzaken bijvoorbeeld luchtweginfecties "mycoplasmose", enz.
Dit mengsel bestaat uit:
Stofvrije zaden! (als je het zakje opent, ruik je de frisheid al).
Geen schadelijke en vette zaden (die leverproblemen veroorzaken).
Exclusieve zaden die normaal gesproken niet eens in een standaard mix te vinden zijn.
Gedroogde oregano en moringabladeren.
Hier volgt een korte uitleg van de zaden in deze unieke melange:
White Perilla Seed: is ontstekingsremmend, vooral voor de darmen en is een natuurlijke antioxidant. Het verhoogt de kracht, heeft een goed vetgehalte en is rijk aan vezels die gemakkelijk te verteren zijn voor de darmen. Zeer geschikt voor jonge vogels.
Kleine hennepzaden: bevatten de meest voorkomende omega 3,6,9 vetten die volkomen onschadelijk zijn voor vogels, alle andere hennep (de middelgrote en grote variant) zijn veel goedkoper maar niet geschikt voor onze vogels.
Cichoreizaad: Het zaad heeft een hoog gehalte aan het aminozuur lysine. Voor vogels is het effect van het reinigen van de darmen en lever met cichorei welkom. Veel vogels hebben regelmatig last van problemen met de darmen, nieren en lever. We kunnen van dit effect genieten dankzij cichoreizaden. Dit geldt ook voor de meeste andere effecten van cichorei, zoals het bevorderen van de spijsvertering, het bestrijden van darmwormen, het zuiveren van het bloed en het bevorderen van de bloedcirculatie.
Wit zaad: Witte zaden zitten boordevol koolhydraten en gezonde vetten. Dit zorgt voor een goede conditie van de vogels. Witte zaden bevatten ook extra aminozuren.
Graszaden: rijk aan voedingsstoffen en energie, vooral tijdens het broedseizoen en de wintermaanden.
Witte slazaad: een zaadje dat vogels ook graag in het wild eten, het zaad bevat veel goede eigenschappen en zuren. Het zorgt onder andere voor een goede darmconditie.
Sesamzaad: Sesamzaad is rijk aan vitamines en mineralen, waaronder: mangaan, koper, magnesium, fosfor, zink, ijzer en selenium. Sesamzaad bevat ook vezels en eiwitten. Sesamzaad bevat een grote hoeveelheid vitamines uit het B-vitaminecomplex: B3, B11, B1, B6 en B2. Daarnaast bevat het vitamine E. Sesamzaad beschermt ook de lever.
Geel lijnzaad: Lijnzaad is een goede energiebron voor vogels. Het bevat een hoog percentage omega 3, waarvan wordt aangenomen dat het de ontwikkeling van vogelveren bevordert. Lijnzaad wordt daarom aan vogels gegeven, vooral in de winter, wanneer de dieren minder voedsel vinden. Het aminozuurprofiel van lijnzaad is gunstig, vooral het argininegehalte is hoog. Lijnzaad heeft een positief effect op het verenkleed van vogels en is onmisbaar tijdens de ruiperiode.
Gierst: De belangrijkste stoffen in gierst zijn de aminozuren, de essentiële aminozuren die nodig zijn. Deze kunnen niet door de vogel zelf worden geproduceerd. Deze moeten dus in de voeding aanwezig zijn. Een vogel heeft ongeveer 20 aminozuren nodig voor de vorming van lichaamseiwitten. De vogel kan niet alle noodzakelijke aminozuren zelf aanmaken; Deze aminozuren (10 in getal) moeten via de voeding worden toegevoegd. Als een van deze aminozuren niet voldoende in de voeding aanwezig is, ontstaat er een lichamelijk tekort. Met alle gevolgen van dien voor de gezondheid van de vogel. De jongen groeien slecht of helemaal niet, de rui van de stokken (permanente rui) en kweekresultaten zijn niet beschikbaar.
Micro zwarte zonnebloem: Bevat veel vitamine E en selenium, goed voor de voortplanting. Van de aminozuren in zonnebloempitten is methionine een van de belangrijkste. Methionine is echt nodig voor de groei van jonge dieren en de productie van eieren.
Chiazaden: een superbron van eiwitten, calcium en gelachtige beschermende voedingsvezels voor maag en darmen. Chia bevat vijf keer meer calcium dan melk en het ijzergehalte is hoger dan dat van spinazie. Het is rijk aan hoogwaardige plantaardige eiwitten, omega-3-vetzuren (vooral linoleenzuur), vitamine C, thiamine, riboflavine. Chiazaden voor vogels zijn een goede bron van oplosbare voedingsvezels. Deze kleine zaadjes werken tegen diarree en zijn belangrijk voor een gezonde spijsvertering.
Mariadistelzaad: is een zeer goed anti-lever en zuiverend zaad, het kleurt ook het masker !! Houd er rekening mee dat dit de lichte variant is, wat bij veel blends niet het geval is, omdat de donkere variant te hard is en simpelweg niet gegeten kan worden.
Golden Seed of Pleasure: De goede eigenschappen zijn: verhoogt het verlangen om de jongen te voeden, verbetert de conditie, laat de veren beter glanzen en bevordert de spijsvertering. Het effect op conditie en verenkleed wordt toegeschreven aan het hoge gehalte aan aminozuren en vetzuren.
Venkelzaad: Venkelzaad bevat verschillende antioxidanten. Deze stoffen verwijderen schadelijke radicalen uit het lichaam van de vogel. Dit betekent dat venkelzaad beschermt tegen infecties. Ondersteunt de spijsvertering en bevat veel vitaminen en mineralen.
Anijszaad: anijszaad is immunostimulerend, werkt en verhoogt vooral de witte bloedcellen (lymfocyten). Anijs moet een schimmelwerend en vooral anti-openhartig effect hebben. Heeft een positief effect op het maag- en darmkanaal. Anijszaad wordt gebruikt als hulpmiddel bij de spijsvertering, het vergemakkelijkt de spijsvertering, anijs heeft een slijmoplossend effect. Anijs stimuleert ook de eetlust en doodt bacteriën.
Wortelzaden: bevatten veel vezels (licht verteerbaar) en voedingsstoffen, terwijl ze weinig calorieën bevatten.
Het zaad is ook rijk aan bètacaroteen, goed voor de kleur van vogels. Bètacaroteen is een antioxidant en wordt in het lichaam omgezet in vitamine A.
Basilicumzaad: Het is antibacterieel en ontstekingsremmend, bevat antioxidanten en flavonoïden. Heeft schimmelwerende eigenschappen om infecties te bestrijden. Kan darmparasieten bestrijden (wormen, coccidiose). Basilicum is ook een goede bron van calcium, ijzer, kalium, magnesium, mangaan, fosfor, koper, zink, vitamine A, C en K. Basilicum bevat het ingrediënt eugenol, dat zorgt voor het antibacteriële middel. effect. . Eugenol remt de groei van schadelijke bacteriën zoals Shigella, Listeria monocytogenes, Escherichia coli en Yersinia enterocolitica. Van deze bacteriën is bekend dat ze gastro-intestinale infecties en diarree veroorzaken. Bovendien zit het zaad vol vezels (vooral oplosbare vezels). Vezels kunnen bijdragen aan de darmgezondheid. Het zaad bevat een hoog gehalte aan polysacchariden met een hoge prebiotische werking. Mals basilicumzaad is erg belangrijk, vooral voor jonge vogels.
Gedroogde oreganobladeren: schimmelwerend, rijk aan vitamines en mineralen. Voorkomt darmziekten en remt bacteriën.
Gedroogde moringabladeren: de bladeren bevatten bètacaroteen, zijn rijk aan mineralen, maar ook rijk aan vitamines zoals vitamine A, B-complex (B1, B2, B3, B5, B6 en B11). Vitamine C, D, E en K.