- Nieuw


Referentie: CHIA-VRAC-KG
Chia is een wijze. Het is een eenjarige plant die tot 1 m hoog kan worden en waarvan de wetenschappelijke naam Salvia hispanica is.
De samenstelling van chiazaden is nauw verwant aan die van andere slijmerige zaden zoals lijnzaad en psyllium. In tegenstelling tot lijnzaad vertoont chia echter geen anti-nutritionele factoren, factoren die het gebruik van lijnzaad zonder voorafgaande warmtebehandeling beperken. Anti-nutritionele factoren zijn cyanogene glucosiden of linatines, remmers van vitamine B6 die de werking ervan voorkomen. Chia heeft ook een veel aangenamere smaak dan lijnzaad en wordt eerder gegeten door vogels.
Chia is een wijze. Het is een eenjarige plant die tot 1 m hoog kan worden en waarvan de wetenschappelijke naam Salvia hispanica is.
De samenstelling van chiazaden is nauw verwant aan die van andere slijmerige zaden zoals lijnzaad en psyllium. In tegenstelling tot lijnzaad vertoont chia echter geen anti-nutritionele factoren, factoren die het gebruik van lijnzaad zonder voorafgaande warmtebehandeling beperken. Anti-nutritionele factoren zijn cyanogene glucosiden of linatines, remmers van vitamine B6 die de werking ervan voorkomen. Chia heeft ook een veel aangenamere smaak dan lijnzaad en wordt eerder gegeten door vogels.
Chiasaliezaden zijn rijk aan flavonolen (myricetol, querketol, kaempferol), flavonolglycosiden, chlorogeenzuren en cafeïnezuur.
Ze zijn rijk aan eiwitten en vezels. Met een variabel eiwitgehalte variërend van 16 tot 23% liggen ze boven tarwe (14,7%) en maïs (14%). Ze zijn ook zeer rijk aan lipiden met een hoog gehalte aan omega-3-zuur (alfa-linoleenzuur vertegenwoordigt 68% van de lipiden, of 21% van het totaal) en een gunstige omega-3 tot omega-6-verhouding van ongeveer 3-4.
Hoogtepunten: Chiazaden zijn een goede bron van calcium en fosfor en een zeer goede bron van voedingsvezels en mangaan.
Chia heeft een goede antioxiderende werking dankzij de polyfenolen (chlorogene zuren, cafeïnezuren en flavonolen).
Couscous is een griesmeel met een harde korrel dat wordt gestoomd totdat de kleine korrels zijn verkregen, die vervolgens worden gedroogd. Couscous is uitstekend geschikt als aanvulling op het voedingsvoer van nestvogels of volwassenen. Maak de couscous nat met heet water, laat hem een paar minuten zwellen, voeg dan toe aan het eivoer (voor 1 theelepel couscous plan 4-5 theelepels voedsel), kleurstof, fruit.
Sojabonen zijn een uitstekende bron van ijzer, zink, mangaan, koper, selenium, kalium, vitamines, vezels, meervoudig onverzadigde vetzuren en antioxidanten, kortom, het is een uitstekende voedingssupplement.
Sojabonen worden vaak gebruikt in mengsels van kiemende zaden.
Ze hebben de eigenschap zich te binden aan mineralen zoals calcium, ijzer en zink en ze minder biologisch beschikbaar te maken.
Gierst bevat magnesium, fosfor, ijzer, kalium, mangaan, vitamine A, vitamine B1, vitamine B2, vitamine PP (nicotinezuur) en vitamine B5.
Afmetingen: 20kg
Vogels verwijderen graag de schelpen van pinda's en eten dan de pinda's. Pinda's zijn een bron van energie, wat erg belangrijk is voor de lange wintermaanden.
Ongeschilde pinda's kunnen als traktatie aan papegaaien worden gegeven.
Niger, vogelzaad rijk aan fosfor en calcium. Nigerzaden (of nyjerzaden) zijn fijne zaden die rijk zijn aan olie. Ze zijn afkomstig van Guizotia abyssinica (ook bekend als Guizotia oleiferous). De niger wordt zeer gewaardeerd door de meeste vogels, distelvinken en sijzen zijn er dol op.
Het zaad wordt voornamelijk geteeld in India, Birma, Ethiopië en Nepal. Niger is een oliezaad met een hoog vetgehalte (38-43%) en eiwitgehalte (23%). Het biedt kwaliteitsvoedsel voor alle soorten wilde en bosvogels, zowel in droge als in gekiemde vorm.
Niger is een van de weinige vogelzaden met een goede verhouding tussen calcium en fosfor.
Gierst wordt gebruikt in de voeding van alle vogels: rechte snavels en haaksnavels. In trossen is het een traktatie waar ze dol op zijn.
Clustergierst heeft een goed eiwit- en koolhydraatgehalte en bevat ook een groot aantal aminozuren. Ideaal om uw vogels af te leiden en zo pikken (veer trekken) te voorkomen.
Algemene namen:
Cardère sauvage, Cabaret des oiseaux, Lavoir-de-Venus, Peigne-à-Loup [Fr], Grote kaardebol [Nl], Wilde Karde [De], Cardo dei lanaioli, Scardaccione selvatico [ Il], Cardencha, Cardo de cardador [Es].
Een 100% natuurlijk product dat wordt gemengd met de fokkerij of met voeding; Het verdubbelt in grootte door water toe te voegen.
Wortelen zijn zeer rijk aan vitamines met een hoog gehalte aan vitamine A en caroteen, evenals vitamine B, calcium en waardevolle koolhydraten.
Nigerzaad is een vogelzaad dat rijk is aan fosfor en calcium.
Nigerzaden (of nyjerzaden) zijn fijne zaden die rijk zijn aan olie.
Ze komen uit Guizotia abyssinica (ook wel Oleiferous Guizotia genoemd).
Niger is erg populair bij de meeste vogels, putters en tarins zijn er dol op.
Niger is een van de weinige vogelzaden met een goede calcium/fosfor verhouding.
Lijnzaad is rijk aan omega 3, wat essentieel is voor het cardiovasculaire systeem.
Sojabonen zijn een uitstekende bron van ijzer, zink, mangaan, koper, selenium, kalium, vitamines, vezels, meervoudig onverzadigde vetzuren en antioxidanten, kortom, het is een uitstekend voedingssupplement.
Sojabonen worden vaak gebruikt in kiemzaadmengsels.
Chia is een wijze. Het is een eenjarige plant die tot 1 m hoog kan worden en waarvan de wetenschappelijke naam Salvia hispanica is.
De samenstelling van chiazaden is nauw verwant aan die van andere slijmerige zaden zoals lijnzaad en psyllium. In tegenstelling tot lijnzaad vertoont chia echter geen anti-nutritionele factoren, factoren die het gebruik van lijnzaad zonder voorafgaande warmtebehandeling beperken. Anti-nutritionele factoren zijn cyanogene glucosiden of linatines, remmers van vitamine B6 die de werking ervan voorkomen. Chia heeft ook een veel aangenamere smaak dan lijnzaad en wordt eerder gegeten door vogels.